blog

Srećna slava, domaćine.

Kad smo Tram i ja prvi put razgovarali, još uvijek se koristio MSN mesendžer jer smo preko istog pričali. Svoje ime mi je rekao tako što mi je poslao neki skeč Nadrealista. Dakle za kontekst, treba vam historija.

Sva moja imena na blogeru su se znala. Irene Adler sam bila jer sam htjela prestati biti Selina. Moje prvo ime na blogeru je bilo dreamerette gdje sam samo pisala poeziju. Selina sam postala tek 2011. Jer sam upoznala lika o kojem sam 3god pisala postove a njega zvala moj lični Batman. 2017.god htjela sam promijeniti ime u neko svemirsko ali nije vam se svidjelo i nikad više nije postojalo drugo ime niti sam kad komentarisala kao gost. SelinaKyle profil sam obrisala 2014.godine nakon što se desilo što se desilo i krajem 2015.godine otvorila Selina_Kyle koji koristim i sad.

Post o silovanju govori o tri stvari – blogerskom uznemiravanju žena, slučaju Vučice i mom ličnom iskustvu. Ni u jednom trenutku ja nijednog blogera nisam optužila za ono što se meni desilo. Njegovo ime se zna ali se nikad nije napisalo javno.

Zaista mi je iskreno žao ako bilo ko na ovoj platformi dolazi u konflikt zbog mene a svi svjedočimo njihovom dobrom odnosu, razumijevanju i slaganju. Konkretno mislim na odnos Vasione i Rare. Meni je uvijek bilo uživanje čitati vaše komentare gdje se međusobno razumijete i nadopunjavate. Nadam se da će to biti kratkog daha.

Ali to ne znači da ću ja zbog ponovnog izvlačenja iz konteksta mojih riječi na ovoj platfori da prestanem biti bliska sa svima sa kojima jesam. Nije ovo prvi put da ste i na mene čoporativno nasrnuli tako da – bonus poeni za dosljednost.

Čisto da se zna – već sam negdje napisala – biti u ulozi žrtve za simpatije naroda su infantilne, tako da to ne pokušavam, samo za sve ima objašnjenje dok kod drugih ljudi je “ali to sam samo ja, to je moja priroda, ja sam fin”.

Ostalo što bi trebalo da razumijete jeste vezano za stvari koje se samo površno kažu na ovoj platformi. Vi ne znate kojim poslom se ja bavim, tek 2020.ste saznali da sam se preselila u drugu državu, kako provodim dane, moj krug prijatelja koje nikad ne spominjem na ovoj platformi, sa kojim ljudima i koliko dugo sam bila u vezi, moj odnos sa roditeljima, kad putujem i gdje, šta sam sve vidjela i doživila, i hiljadu stvari. Ja na blogu pišem samo kad sam tužna jer svi moji tekstovi su nastali zbog mog nekog osjećaja tuge i prevelike emocije prema nekom muškarcu u kojeg sam se zaljubila, a kojeg ne mogu da imam. Sjećam se 2017.godine napisala sam post Predsjednikov paučak zato što sam bila zadivljena jednim političarem zato što mi je bio zgodan. Idiot me ismijavao kako sam glupa ako bih imala takvu vezu. Jedne godine sam napisala tekst Eatai, dječak koji je imao cijeli svijet a koji nije imao dom nakon što sam u Briselu upoznala cabin crew momka iz Jeruzalema i koji mi je pričao o svojim putovanjima, nikad nismo bili u vezi.

Što bi rekli, išaret pametnom…

Evo još jedan – Sinoć mi je Rara rekla divnu stvar

I Isa a.s. su svi napustili, jel to značilo da on ne valja. 🤗❤️

• Od Dreamerette, Irene i Kisele, jedno sam iskrena kao Selina. • Kulerica blogera od 2008. • Obitavam u Svemiru, sa Jupitera. •

8 comments on “Srećna slava, domaćine.

 1. Sinoć sam ti rekla i to da, ako ovo može narušiti odnos Vasionke i mene (a zaboravih ti reći da se nas dvije uopće i ne poznajemo lično pa i nemamo bilo kakav izgrađen odnos osim blogerskog), onda ni njoj,a ni meni ne treba takav odnos – toliko mislim da je poznajem. Osim toga, ti ne možeš narušiti ništa i tvoji su osjećaji krivice (ponavljam) iracionalni, jer svi svjesno preuzimamo odgovornost za svoje riječi i ja sam napisala šta sam napisala – jer sam htjela da napišem – ne zato što sam izmanipulisana da to napišem na bilo koji način. Dakle, znala sam šta radim i, još važnije, zbog čega sam uradila to što sam uradila. Ako se ja ne kajem zbog toga, a nimalo se ne kajem, i stojim iza svake izgovorene riječi, ni ti ne možeš biti uzročnikom bilo kakvog konflikta jer za konflikt treba dvoje, a mi smo i ranije znale imati različite poglede na određene probleme i najvjerovatnije ćemo ih imati dok smo žive, jer smo različite i sa različitim perspektivama. A konflikti su tu da se rješavaju razgovorom ili prekidom komunikacije, a meni je oboje sasvim prihvatljivo, a vjerujem i Vasionki jer ovdje nijedna nije radi toga što ne zna šta će od sebe,i što bi malo da se svađa jer joj je to duševna hrana, već smo tu iz drugih razloga.

  A rekla sam i, tačnije citirala, jer mi se u životu, bez izuzetka, potvrdilo kao pravilo: “Svako vidi u drugome ono što u sebi nosi.” <3 :*

  • Kao Razumihin mome Raskoljnikovu…

  • Rara i ja smo granitna ploča blogerskog odnosa; ne zasniva se to na trenutnim emocijama, vjerovatno ni na emocijama uopšte, nego na idejama i pretresanju istih😊
   Od početka.

  • Konflikt? Nije to konflikt.
   Nemoguć je konflikt između osoba koje su se čvrsto uhvatile za saznanje da protok vremena (sve do transformacije koncepta istog) daje odgovor na sva pitanja, uključujući i pozicije u zauzimanjima, zagovaranjima vrijednosti i sl.

   • Konflikt u svojoj definiciji nosi širok i šarolik opseg objašnjenja, u šta ulazi definitivno i rasprava i oprečna mišljenja.

    Obzirom da si visoko funkcionalna intelektom, voljela bih da u obzir uzmeš spektar okolnosti i dešavanja u mome umu i razumu i na koji način to posmatra osoba koja uvijek u centar zbivanja i glavnog krivca uvijek stavlja sebe. Ukoliko su moja uvjerenja jasna i argumentovana ponašanjem, ne mogu se tako lahko promijeniti. Ali ipak mogu ukoliko vidim trud, želju i rad. Krenem uvijek od sebe jer po sebi mjerim svijet, kad mogu ja, mogu svi. A ja sam sebi (i svima, često iz mog najsubjektivnijeg ugla) najveće zlo i najveće iskušenje koje je Bog stvorio.

    Žao mi je i osjećam veliku krivicu ukoliko se taj granit imalo okrzne, kamoli da dođe do pucanja. Nadam se da neće.

    Lijep ti pozdrav, Vasiono i sretni praznici 🙂

    • “Konflikt u svojoj definiciji nosi širok i šarolik opseg objašnjenja, u šta ulazi definitivno i rasprava i oprečna mišljenja.”

     Nije tako u mojoj knjizi; ti to sagledavaš iz svoje perspektive i to je ok.

     O ostatku se ne bih mogla izjasniti, jer sam se u prethodnim komentarima bazirala isključivo na Rarin i moj odnos. Ovdje je riječ o nekom derivatu kroz treće oči, a to je bespredmetno sa stanovišta onoga što sam željela reći.

     Srećno.

 2. Ponekad je bolje čitati komentare nego postove

Leave a Reply