blog Diskusija

20 years ago

Upravo sam shvatila da se ove godine obilježava 20 godina od moje prve ljubavi. One prve prave ljubavi kad sam imala i prvog momka. Dakle proljeće 2003.godine, već smo se upoznali nekad u februaru-martu, u junu smo već bili skupa. Skupa ono – poruke sa nekim blah stihovima i to, čuvali se za rukice i ponekad ljuPkali.

Pjevao mi Supergirl i Everything I do, I do it for you.
Supergirl je još ok, ova druga – de ba, nije to bila tako velika ljubav. Kao ove što su me poslije uništile… I da, kad čujem ljude da pričaju kako im je prva ljubav bila najjača, najbolja, najveća, ja se pitam kako? Meni je svaka naredna ljubav bila jača i veća, svaku novu osobu volim više i drugačije. Realno, nisam voljela mnogo ljudi, ali ovog posljednjeg što sam voljela, uništio me koliko je emocija tu potrošeno.

Kad mislite na svoje prve ljubavi i sve poslije njih, koja je veća, ljepša i bolja?

• Od Dreamerette, Irene i Kisele, jedno sam iskrena kao Selina. • Kulerica blogera od 2008. • Obitavam u Svemiru, sa Jupitera. •

3 comments on “20 years ago

 1. Pravu ljubav sam imala tek sa 27 godina, sve ono prije je bilo harla kurla, obični egoistični anusi.
  Zatim, sada imam pravu ljubav sa kojom živim 12 godina u divljem braku.
  Imala sam u životu još dvije osobe za koje sam mislila da će biti prave ljubavi, ali se uspostavilo da su bili tu u životu samo da ja naučim svoje lekcije. To je bilo prebolno iskustvo i želim da to zaboravim što prije.

 2. To je zrelo razmišljanje, svaku narednu psobu voliš više i jače jer si sposoban voljeti, a ne ak voliš samo jednu jedinu i patiš za njom 20 godina, to je opsesija.

  Hm.. Prvi službeni momak je bio jedna u kojeg nisam bila zaljubljena, dakle on se ne broji kao ljubav. A prva ljubav, platonska jbg, al davno odfurah od tog djetinjeg razmišljanja.

 3. Sve sam ih voljela, svi su mi bili isti. 😂
  Salim se, naravno.

  Ne bih mogla sad iz ove perspektive reci za te prve “ljubavi” da su bile ljubavi. Mozda ta moja prva duza veza, sa momkom iz Tuzle (zamisli 😆), da je bila ispunjena ljubavlju.
  Ali, kada pomislim na sve muskarce koje sam u zivotu voljela, prije mog muza, za koga sa sigurnoscu sada mogu reci da ga zaista volim i da sam zaljubljena i nakon 9 godina skupa; na pamet mi pada jedna osoba. Bilo je tu zaljubljivanja preko usiju i voljela sam svakog na svoj nacin, ali mislim da sam osim muza, samo jednog stvarno voljela, iskreno i pomalo bezglavo. 🙂

Leave a Reply